Om oss

Vi skal bidra til å dekke verdens matvarebehov gjennom bærekraftig fiskeproduksjon

Omtrent 70 prosent av jordkloden er dekket av hav. Havet gir oss imidlertid bare fem prosent av verdens protein. Å møte en globalt økende etterspørsel etter protein krever datadrevne og smartere oppdrettsbeslutninger. Aquabyte bygger innovasjonskultur og kombinerer det beste fra innovasjonskulturen i Silicon Valley med den fremste ekspertisen fra norsk oppdrettsnæring.

Vår gründer, Bryton Shang, startet Aquabyte med en ML-basert prototype i et badekar i Silicon Valley. I dag er Aquabyte globalt ledende på avansert teknologi som letter arbeidet for fiskeoppdrett langs norskekysten, hver eneste dag. Vi leverer teknologi som gjør det mulig for oppdrettere å møte denne etterspørselen. Radikalt bedre fiskeoppdrett.

Våre kunder ser på oss som en partner, ikke bare nok et verktøy

Aquabyte har utviklet en unik alt-i-ett-plattform, og vi har løst global distribusjon med en avansert selvbetjeningsmodell. Plattformen leverer fiskeoppdrettere helt kritiske tjenester, og utgjør skjæringspunktet mellom datavisualisering, maskinlæring og fiskebiologi.

Datadrevne og smartere oppdretts-beslutninger

Vi sørger for bedre fiskevelferd, og bidrar til at oppdretterne produserer sunn fisk raskere og bærekraftig – til en lavere kostnad. Dette dreier seg om automatisk lusetelling, betydelige tidsbesparelser, mindre stress for fisken, bedre velferdsscoring og biomassekontroll.

Alt-i-ett-plattform

For brukeren er systemet enkelt. De har én installasjon i merden, bestående av kamera- og utstyrspakke, en skybasert maskinlæringsløsning som foretar bildeanalyse, samt analyseverktøy og beslutningsgrunnlag gjennom en nettportal (alt-i-ett løsning).

Milepæler

Juni 2017

Første prototype i et badekar i San Francisco

Oktober 2017

Åpning av kontoret i Bergen

Desember 2017

Aquabyte henter første VC-investering

Mai 2018

Første kunde på plass

November 2018

Gründer Bryton Shang anerkjent på Forbes 30 Under 30-liste

Mar 2019

Første utplassering av ørret

Juni 2019

Now Go Build TV-episode med Aquabyte og Amazon CTO

August 2019

Åpning av kontoret i Puerto Montt, Chile

Oktober 2020

Første Aquaculture AI-webinar

November 2020

Aquabyte automatisk lusetelle-dispensasjon godkjent av Mattilsynet

August 2021

Aquabyte teller 250 000 000 fisk

Februar 2022

Aquabyte-teamet når 50 personer

Ledige stillinger

Hos oss skal du bidra til å gjøre livet til oppdretterne enklere og gjøre dem mer selvhjulpne. Vi tror den beste måten for oss å lære på, er å gå og snakke med oppdretterne, og bruke deres innspill til å lede våre beslutninger og handlinger.

Bli med oss på en usedvanlig spennende reise

Aquabyte har en verdifull akvakulturell bakgrunn, og vi kombinerer erfaring med datafangst, og kommuniserer godt med både merdkanten og de som dypdykker i algoritmene. Denne samhandlingen skaper synergier mellom den faktabaserte og den erfaringsbaserte kapitalen. Med andre ord; vi bygger tillit mellom data og erfaring – for å kunne åpne nye dører.

Dette er en bratt lærekurve for begge leirene, men vi sitter på samme side av bordet. Kom og bli med oss på denne dialogen, slik at vi kan utforske ulike perspektiver og se enda flere og nye sammenhenger.

Aquabyte er et entreprenørisk selskap, men fronter næringen med en ydmykhet i forhold til den kompleksiteten vi står ovenfor. Vi leter etter deg som virkelig har fått øynene opp for verdien av data, og som parallelt med en tung faglig diskusjon nede i algoritmene, behersker den praktiske tilnærmingen.

Har vi noe som passer for deg?

Ta en kikk på stillinger som er utlyst eller ta kontakt med oss.

Våre investorer

keyboard_arrow_up