Nærmere fisken kommer du ikke

Vi har erstattet stillbilder med levende video i Aquabyte Brukerportal. Med direktestrømmmet video fra Aquabyte-kameraet kommer du mye tettere på og får unik innsikt i fiskens adferd, uansett om fisken står i en åpen merd eller er senket ned til 40 meters dyp. Vi kaller det «Penflix»!

Derfor er video bedre:

  • Du får unik innsikt i fiskens adferd
  • Du kan observere fiskens på nært hold under fôring
  • Den gjør det enklere å finne ut ut hvor fisken står i merden og posisjonere kameraet på beste sted (sammen med vinsj)
  • Du kan bruke Aquabyte-kameraet til å verifisere hvor dypt fisken står
  • Du kan bruke Aquabyte-kamera i kombinasjon med fôringskamera – eller som back-up hvis fôringskamera er ute av drift
  • Og vil du se nærmere på fisk som svømmer forbi kameraet er det bare å trykke pause
Den oppgraderte brukerportalen viser videostrømmer fra flere Aquabyte-kamera samtidig og gir deg enkel tilgang til viktig informasjon.

Unik innsikt i fiskens adferd

Bilder kan fortelle deg noe om fiskens tilstand. Direktestrømmet video gir deg derimot unikt innsikt i fiskens adferd og hvordan den beveger seg: Hvor fort svømmer den? Hvordan spiser den? Er fisken stresset eller svømmer den i stim slik den skal?
Adferd og bevegelse forteller mye om helse og velferd, og med levende video fra Aquabyte-kameraet ser du hvordan fisken faktisk har det.

Opplev fisken fra en helt annen vinkel

Foringskamera filmer som regel fisken nedenfra og opp. Aquabyte-kameraet gir deg levende bilder fra en helt annen vinkel: fiskens egen. Du er inne i stimen og observerer fisken på nært hold når den svømmer forbi. Tett plassert på fisken, og med videostrøm i god kvalitet, får du viktig informasjon som du ellers hadde gått glipp av.  

Pause når du vil

Detaljert visning i brukerportalen gir deg videostrøm fra ett Aquabyte-kamera om gangen og enkel tilgang til vinsjens kontrollpanel.

Den oppgraderte kameraoversikten i Aquabyte Brukerportal kan vise flere videostrømmer samtidig, og du bestemmer selv hvilke merder som skal være aktive eller skjules. Er det én merd du ønsker å se nærmere på åpner du denne i egen detaljert visning. Og er det noe som vekker ekstra interesse, er det bare å velge pause for å fryse bildet.

Enkelt å finne fisken

Når fisken flytter seg rundt i merden bør Aquabyte-kameraet følge etter. Med videostrømming og vinsj-kontroll integrert i brukergrensesnittet er det enkelt å finne ut hvor fisken står, og plassere kameraet slik at innsamlingen av data og informasjon er optimal.

Kombiner med fôringskamera

Med sanntids videostrøm fra Aquabyte-kameraet kan du observere fiskens adferd på nært hold under fôring, og bruke dybdemåleren i kameraet til å versifisere hvor dypt fisken står når den spiser. Video fra to kamera med ulik plassering, kombinert med data fra Aquabyte-systemet, er nyttige verktøy når kostbar fôring skal optimaliseres.
Og skulle det vanlige fôringskamera være ute av drift, kan videostrømmen fra Aquabyte-systemet brukes som back-up.

Aquabyte-kameraet tar over én million bilder i døgnet som analyseres ved hjelp av maskinlæring og kunstig intelligens.

Tar fremdeles over én million bilder i døgnet

Selv om vi har oppgradert Brukerportalen til å vise levende video istedenfor bilder, tar Aquabyte-kameraet fremdeles over én million høyoppløste enkeltbilder i døgnet. Akkurat som før analyseres bildene med kunstig intelligens og avansert maskinlæring for å gi daglige oppdateringer på lusetall, kontinuerlige vektberegninger og innsikt i fiskens velferd. Med «Penflix» og strømmet video gjennom Aquabyte Brukerportal, får du i tillegg unik kunnskap om fiskens adferd og bevegelse i merden akkurat nå.

Nyhet

Datadrevet ørretoppdrett

Med maskinlæringsmodeller utviklet spesifikt for ørret, kan Aquabyte-systemet estimere biomasse, telle lus og overvåke fiskevelferd…
keyboard_arrow_up